/ Przepisy / Tortilla gryczana

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i chili. Uformować kopczyk, zrobić dołeczek, wybić jajko. Wymieszać nożem, po czym dolać tyle wody, by powstało dość gęste ciasto (jak na pierogi). Zrobić gruby wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na cienkie placki. Usmażyć na suchej, gorącej patelni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Śledź pod pierzynką

Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Wróć do listy przepisów