Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tortilla gryczana

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i chili. Uformować kopczyk, zrobić dołeczek, wybić jajko. Wymieszać nożem, po czym dolać tyle wody, by powstało dość gęste ciasto (jak na pierogi). Zrobić gruby wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na cienkie placki. Usmażyć na suchej, gorącej patelni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Jabłka kiszone

Znakomite do mięs i sałatek;-)

Zielone oliwki z cytrusami

W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Wróć do listy przepisów