
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę (lub roztarty) czosnek. Połączyć z mąką.
Przyprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser i tyle śmietany lub jogurtu, aby otrzymać gęstą masę. Łyżką formować niewielkie placki i smażyć w oleju.
Podawać z kleksem śmietany i cukrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Taka kuchnia, jakie czasy… Ponieważ skończył się karnawał, mamy post,...
Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...
Schab naciąć wzdłuż ślimakowo - tak, by powstał płat o grubości około 1 i 1/2 c ...
W jednym garnku...