Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.
Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pierogi z kaszą gryczaną i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy staną się sztywne...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać wszystkie żółtka (dwa ugotowane i przetarte przez ...
Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...