Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Piwoszki

Opis przygotowania

M±kę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnie¶ć. Zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyci±ć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.

Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 112
Ewa gotuje - odc. nr 112

”Pierogi z kasz± gryczan± i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...

 

Podobne przepisy

Sernik z żurawin±

Nie zawsze musz± być rodzynki...

Ciasto ucierane z kasz± mann±

Naszpikowane ¶liwkami;-)

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki ...

Babeczki truskawkowe

Żelatynę rozpu¶cić w 50 ml gor±cej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. ¦mietankę ubić ...

Wróć do listy przepisów