Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Piwoszki

Opis przygotowania

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.

Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 112
Ewa gotuje - odc. nr 112

”Pierogi z kaszą gryczaną i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...

 

Podobne przepisy

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Makowiec z jabłkiem, gruszką i herbatnikami

Zaskakujące ciasto pełne maku...

Biszkopt z borówkami i malinami

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...

Pasta z pistacji

Znakomita jako smarowidło i do... sernika!

Wróć do listy przepisów