
M±kę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnie¶ć. Zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyci±ć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.
Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pierogi z kasz± gryczan± i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...
Nie zawsze musz± być rodzynki...
Naszpikowane ¶liwkami;-)
Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki ...
Żelatynę rozpu¶cić w 50 ml gor±cej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. ¦mietankę ubić ...