Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Utarte żółtka stopniowo i delikatnie wmieszać do piany.
Na patelni (najlepsza będzie o średnicy 24 cm) rozpuścić i podgrzać masło. Jak patelnia będzie gorąca wlać masę omletową, wyrównać i smażyć na małym ogniu - z obu stron, na złoty kolor.
Omlet przełożyć na talerz, na połowę dać roster śliwkowy, złożyć, posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym programie Ewa Wachowicz odwiedzi akademik przy Al. 29 Listopada w...
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...
Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...
Na mleczku kokosowym!
Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżką for ...