
Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Utarte żółtka stopniowo i delikatnie wmieszać do piany.
Na patelni (najlepsza będzie o średnicy 24 cm) rozpuścić i podgrzać masło. Jak patelnia będzie gorąca wlać masę omletową, wyrównać i smażyć na małym ogniu - z obu stron, na złoty kolor.
Omlet przełożyć na talerz, na połowę dać roster śliwkowy, złożyć, posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym programie Ewa Wachowicz odwiedzi akademik przy Al. 29 Listopada w...
Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić ...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Można bezkarnie jeść rękoma;-)