/ Przepisy / Ziemniaczki w karmelu

Opis przygotowania

Możliwie jak najmniejsze ziemniaki ugotować w mundurkach (w osolonym wrzątku), wystudzić i obrać ze skóry. Cukier wsypać do garnka, podgrzać. Gdy zrobi się karmel, obtoczyć w nim ziemniaczki (powinna powstać chrupiąca skórka).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Papryka z kaszą jaglaną

Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Wróć do listy przepisów