Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gofry szpinakowe

Opis przygotowania

Szpinak umyć i osuszyć. Odci±ć łodyżki, przełożyć do robota. Wlać oliwę, sok z cytryny i mleko. Posłodzić ksylitolem. Dodać proszek do pieczenia i m±kę. Wybić żółtko i zmiksować.

Białko posolić i ubić trzepaczk±. Wymieszać z mas± szpinakow±. Porcjami wlać do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Upiec gofry. Lekko wystudzić na kratce.

Podawać z serkiem kozim, plastrami awokado (skropić sokiem z cytryny i oliw±) oraz koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 405
Ewa gotuje - odc. nr 405

Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...

 

Podobne przepisy

Zakwas chlebowy

Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyj±ć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...

Winne ciasto czekoladowe

Aromatyczne, czekoladowe, z bakaliami...

Sos i sałatka do polędwiczek

Ziarna jałowca przełożyć do moĽdzierza. Dorzucić sól...

Biała kiełbasa z piekarnika

Z cebul± i jabłkami;-)

Wróć do listy przepisów