/ Przepisy / Papryki kiszone z kapustą

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować i posolić – 1 łyżka soli na kilogram kapusty. Papryki wydrążyć i napełnić soloną kapustą. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając resztą solonej kapusty. Zalać solanką – na 1 litr wody łyżka soli. Docisnąć kamieniem i odstawić na kilka dni. Mniej więcej po tygodniu zamknąć i przenieść w chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 398
Ewa gotuje - odc. nr 398

Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...

 

Podobne przepisy

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Wróć do listy przepisów