Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makaron z suszonymi pomidorami, groszkiem i mozzarellą

Opis przygotowania

Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory i młody groszek w strąkach.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą i przełożyć na patelnię z sosem. Wymieszać. Na wierzch poszarpać mozzarellę. Udekorować bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 384
Ewa gotuje - odc. nr 384

Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...

 

Podobne przepisy

Bananowy gulasz

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...

Tortilla de patatas

W hiszpańskim stylu;-)

Ośmiornica grillowana z sałatką ziemniaczaną

Owoc morza i kartofle... Połączenie znakomite!

Tarta ze szparagami

I serem żółtym...

Wróć do listy przepisów