/ Przepisy / Puree z ziemniaków i brokułów

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku. Dodać różyczki brokułu oraz czosnek i ugotować do miękkości.

Odcedzić, dodać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową. Ugnieść. Podawać na ciepło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 285
Ewa gotuje - odc. nr 285

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi polędwiczkę wieprzową na purée z ziemniaków...

 

Podobne przepisy

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Tagliatelle z marchewki

Makaron... warzywny!

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Wróć do listy przepisów