/ Przepisy / Krem czosnkowy

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażyć. Dodać pokrojone ziemniaki. Przyprawić papryką. Gdy się skarmelizuje, wlać wywar. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, przykryć i gotować do miękkości. Zmiksować. Doprawić solą oraz pieprzem.

Na talerzu udekorować kleksem śmietany i tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 376
Ewa gotuje - odc. nr 376

Gdy na zewnątrz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...

 

Podobne przepisy

Ćwikła z chrzanem

Buraki obrać, ugotować...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Pasta z Jasia

Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc), wymienić wodę i ugotować do miękkości...

Wróć do listy przepisów