/ Przepisy / Ocet na wzmocnienie

Opis przygotowania

Warzywa wrzucić do słoika. Wsypać kurkumę i zalać octem jabłkowym. Zamknąć, wymieszać i odstawić na minimum 48 godzin. Po tym czasie przelać przez gęste sito. Przechowywać w lodówce.

Dawkowanie: 1 łyżka rozcieńczona w kieliszku wody 2 razy dziennie rano i wieczorem. W przypadku przeziębienia można zwiększyć liczbę łyżek do 6.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 376
Ewa gotuje - odc. nr 376

Gdy na zewnątrz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...

 

Podobne przepisy

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Wróć do listy przepisów