/ Przepisy / Placuszki owsiane

Opis przygotowania

Płatki wsypać do miski, zalać mlekiem migdałowym i zostawić na godzinę, by spęczniały.

Dorzucić banany pokrojone w plastry (powinny być dojrzałe). Wybić jajka, wsypać sodę i zmiksować. Masa powinna mieć konsystencję śmietany.

Dorzucić borówki i delikatnie wymieszać.

Na patelnię dać odrobinę masła i rozprowadzić ręcznikiem papierowym. Usmażyć placuszki – z dwóch stron.

Na talerzu udekorować owocami leśnymi. Oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 371
Ewa gotuje - odc. nr 371

Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...

 

Podobne przepisy

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Kremówka kokosowa

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimną ...

Półkruche z jabłkami

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...

Pampuchy drożdżowe

Drożdże rozpuścić w mleku, dodać szczyptę cukru i mąkę - tyle, by rozczyn miał konsys ...

Wróć do listy przepisów