Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, oliwę, kminek i sól. Marynatę wlać do worka z kurczakiem (zostawiając 2 łyżki), zamknąć i obrócić w rękach kilka razy - tak, by marynata pokryła całe mięso. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Do reszty marynaty dodać pokrojone w kostkę pomidory, awokado i cebulę oraz posiekaną kolendrę i papryczkę (bez pestek). Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki.
Kurczaka upiec na grillu (przez mniej więcej 4 minuty z każdej strony). Podawać z salsą i sałatką z dressingiem limonkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W wakacje Ewa Wachowicz podpowie co jeść, by zrzucić zbędne kilogramy....
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...
Cudnie wyglądają, znakomicie smakują!