Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa ekonomiczna

Opis przygotowania

Kaszę i groch wsypać do garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać wodą, posolić i przyprawić tymiankiem oraz liściem laurowym. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Mniej więcej po godzinie gotowania wlać piwo i gotować jeszcze przez ok. 20 minut. Przed podaniem zakwasić octem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 361
Ewa gotuje - odc. nr 361

Tym razem Ewa opowie o potrawie, którą przed laty jadano na ulicach oraz...

 

Podobne przepisy

Rosół na kaczce

Pomysł na to, co po uczcie zrobić z korpusem pieczonej kaczki...

Wiosenna zupa cytrynowa

Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)

Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, usunąć szypułki...

Krem z porów i gruszek

Z krążkami cebuli lub boczkiem...

Wróć do listy przepisów