/ Przepisy / Cymes

Opis przygotowania

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plastry. Zasypać cukrem, zalać wodą i ugotować.

Gdy zacznie mięknąć, wlać sok z pomarańczy, zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić bakalie. Przyprawić cynamonem, posłodzić miodem, wymieszać i dusić przez chwilę.

Podawać udekorowane listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Babka ziemniaczana

Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Wróć do listy przepisów