Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cymes

Opis przygotowania

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plastry. Zasypać cukrem, zalać wodą i ugotować.

Gdy zacznie mięknąć, wlać sok z pomarańczy, zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić bakalie. Przyprawić cynamonem, posłodzić miodem, wymieszać i dusić przez chwilę.

Podawać udekorowane listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Wróć do listy przepisów