Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Śniadanie wyspiarskie

Opis przygotowania

Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu lub patelni grillowej. Pomidory przekroić na pół i też upiec na ruszcie. Jajka wybić na patelnię, na mocno rozgrzane masło. Fasolkę podgrzać. Wszystkie składniki ułożyć na płaskim talerzu. Udekorować koperkiem.

Podawać z pieczywem i sokiem pomarańczowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 291
Ewa gotuje - odc. nr 291

Ponieważ wielu naszych rodaków na swoją nową ojczyznę wybrało Irlandię,...

 

Podobne przepisy

Jajecznica z ogniska

Zamiast kiełbasy na patyku;-)

Naleśniki

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Kompozycje kanapkowe

Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynką. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...

Wróć do listy przepisów