Do garnka wlać śmietankę i mleko skondensowane. Wymieszać i podgrzać. Do miski przelać zimne mleko. Dodać żółtka. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę. Wymieszać i przelać do garnka. Ugotować cały czas mieszając.
Biszkopty namoczyć w mleku i ułożyć na dnie prostokątnego naczynia. Zalać połową masy. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Wlać resztę masy. Wyrównać i odstawić do wystudzenia. Następnie wstawić do lodówki.
Schłodzony deser udekorować tartą, gorzką czekoladą. Dookoła ułożyć połówki orzechów włoskich.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Z sałatką francuską i sosem chimichurri;-)
Suszone owoce zalać wodą (ok. 5 l). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować. Pos ...
Z rodzynkami w rumie!
Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...