/ Przepisy / Buły z indykiem i serem pleśniowym

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażyć. Wlać ocet balsamiczny.

Rukolę drobno pokroić, wymieszać z majonezem i musztardą. Przyprawić pieprzem.

Bułki przekroić wzdłuż na pół, nie docinając jednak do końca. Posmarować zielonym majonezem (górę i dół). Nałożyć wędlinę z indyka, na wędlinę plastry sera pleśniowego, następnie karmelizowaną cebulę. Zapakować w papier śniadaniowy. Przewiązać dratwą lub bawełnianym sznurkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 347
Ewa gotuje - odc. nr 347

Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...

 

Podobne przepisy

Kaszotto gryczane z topinamburem

Jako dodatek lub samodzielne danie...

Lody kokosowe na ananasie

Doskonała nagroda po zjedzonym obiedzie!

Szynka z dzika w cieście

Dziczyzna w chlebie...

Sakiewki z karkówką

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...

Wróć do listy przepisów