Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chleb pełnoziarnisty

Opis przygotowania

Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier. Zalać ciepł± wod± (100 ml), wymieszać i odstawić.

Do miksera wsypać m±kę. Dodać ziarna słonecznika, orzechy włoskie, otręby i siemię lniane. Wlać ciepł± wodę (400 ml) oraz rozpuszczone drożdże. Posolić. Dokładnie wymieszać.

Przełożyć do prostok±tnej formy (np. keksówki, 30 cm x 12 cm), natłuszczonej masłem lub smalcem gęsim i wysypanej m±k± razow±. Wierzch wyrównać i zwilżyć mlekiem. Posypać czarnuszk±.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 50 st. C. Po 20-30 minutach podnie¶ć temperaturę do 200 st. C i piec przez 1 godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 272
Ewa gotuje - odc. nr 272

Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na potrawy dla nastolatków. Zacznie od...

 

Podobne przepisy

Szpinak z truskawkami

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...

Pan con chicharrón

Peruwiański street food...

Pasztet w słoiku

Na mięsie z bulionu...

Krokiety z kapust± i grzybami

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać m±kę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...

Wróć do listy przepisów