Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szarlotka w słoiczku

Opis przygotowania

Jabłka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić cukier. Gdy zrobi się karmel, wrzucić jabłka. Wymieszać. Przyprawić cynamonem. Wycisnąć sok z cytryny. Jeszcze raz wymieszać i dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić do wystudzenia.

Porcję jabłek nałożyć do słoiczka. Na jabłka pokruszyć trochę ciastek. Przykryć jogurtem. Udekorować kakao. Zakręcić i wstawić do lodówki. Podawać po schłodzeniu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 270
Ewa gotuje - odc. nr 270

Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...

 

Podobne przepisy

Chrust, czyli faworki

Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...

Sernik baskijski

Kremowy w środku, przypalony na wierzchu;-)

Sernik z węgierkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...

Placek z pianą orzechową

W stylu mazurka;-)

Wróć do listy przepisów