/ Przepisy / Karkówka po flisacku

Opis przygotowania

Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Oprószyć majerankiem i mielonym kminkiem. Posmarować musztardą. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do lodówki na całą noc.

Po tym czasie pokroić na centymetrowe plastry. Obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na oleju, na mocno rozgrzanej patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Ziemniaki i marchewki obrać i pokroić w plastry. Cebule posiekać w piórka. Z papryki wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Warzywami przykryć mięso. Na wierzchu ułożyć boczek pokrojony w paski. Posolić. Podlać bulionem.

Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Po tym czasie odkryć i zrumienić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 261
Ewa gotuje - odc. nr 261

Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...

 

Podobne przepisy

Kotlety 4x4

Mega schabowe z udem indyka...

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Ryba w niebieskim sosie

Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...

Roladki z farszem marchewkowym

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...

Wróć do listy przepisów