/ Przepisy / Roladki z jarmużem i mus z rabarbaru

Opis przygotowania

Schab pokroić na plastry i cienko rozbić. Następnie przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Rukolę i jarmuż umyć i osuszyć.

Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekany czosnek i lekko przesmażyć. Dodać liście jarmużu, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i podsmażyć. Gdy jarmuż zmięknie, podlać winem i wszystko razem poddusić.

Tak przygotowane warzywo nałożyć na plastry schabu. Na jarmużu rozłożyć rukolę. Mięso z farszem zwinąć i spiąć wykałaczką. Podsmażyć z obu stron na patelni, na odrobinie smalcu. Podlać winem, przykryć i wstawić do piekarnika. Jeśli ktoś nie ma patelni nadającej się do zapiekania, to mięso musi przełożyć do żaroodpornego naczynia.

Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.

Zrobić mus z rabarbaru. Łodygi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, zalać winem, posłodzić, przykryć i poddusić. Dodać drobno posiekaną papryczkę chili. Gdy rabarbar całkiem się rozpadnie, zmiksować i odstawić do wystudzenia.

Roladki podawać z sałatką z pomidorów, cebuli, octu jabłkowego i oliwy oraz z musem z rabarbaru.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 250
Ewa gotuje - odc. nr 250

Koniec lata niezmiennie kojarzy się nam z polskimi śliwkami. Natomiast...

 

Podobne przepisy

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Curry z indyka

Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym...

Karp na zielono

Ryba w warzywnym sosie!

Bitki wołowe w sosie grzybowym

Niezwykle delikatna wołowina z miodem pitnym!

Wróć do listy przepisów