Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, pokrojoną papryczkę chili (bez pestek), pokruszony ser pleśniowy, ocet winny i oliwę. Wymieszać. Na samym końcu dorzucić liście mięty. Odstawić na kilkanaście minut. najlepiej podawać lekko schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na potrawy z dodatkiem oliwek. Zacznie od szybkiej...
Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem. Dorzucić makrelę (pozbawioną skó ...
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...
Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...