Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka wycinanki

Opis przygotowania

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesian± m±kę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.

Zagnie¶ć, rozwałkować na grubo¶ć 2-3 mm, wyci±ć ciasteczka, w połowie ciastek wyci±ć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.

Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfitur± lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinank±”.

Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 63
Ewa gotuje - odc. nr 63

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje co¶ specjalnie na rodzinne przyjęcie....

 

Podobne przepisy

Serownik-murzynek

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać m±kę przesian± z proszkiem d ...

Marchwiak

Tradycyjny deser z Jury...

Snikers

Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. M±kę ostrożnie p ...

Ciasto kokosowe

Na m±ce orkiszowej...

Wróć do listy przepisów