Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Migdałowa babka winna

Opis przygotowania

Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Dosypać mąkę migdałową, mąkę kartoflaną, sodę, kardamon (roztarty w moździerzu) i kakao. Dokładnie zmiksować. Na samym końcu dolać wino.

Z białek i soli ubić sztywną pianę. Delikatnie wmieszać do ciasta. Dorzucić posiekane migdały. Przelać do formy na babkę (wysmarowaną masłem i wysypaną mąką migdałową). Wyrównać i posypać posiekanymi migdałami. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.

Udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Sernik na zimno w pucharkach

Na bazie serka homogenizowanego;-)

Torcik z jagodami

Borówki w galaretce!

Drożdżówka z konfiturą malinową

Na wyprawę nie tylko jagodzianki...

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Wróć do listy przepisów