/ Przepisy / Granola

Opis przygotowania

Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam. Dolać miód, sok jabłkowy i olej. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na blasze piekarnikowej, wyłożonej pergaminem.

Piec przez mniej więcej godzinę, od czasu do czasu mieszając (temp. 150 st. C). Wystudzić, po czym przesypać do zamykanego pojemnika.

Podawać z jogurtem i świeżymi owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 224
Ewa gotuje - odc. nr 224

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...

 

Podobne przepisy

Herbata na zimę

Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...

Sos i sałatka do polędwiczek

Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...

Koktajl truskawkowy

Owoce przełożyć do miksera, dolać maślankę i jogurt...

Cordon bleu

Kotlet zwany "szwajcarem"...

Wróć do listy przepisów