/ Przepisy / Buły z indykiem i serem pleśniowym

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażyć. Wlać ocet balsamiczny.

Rukolę drobno pokroić, wymieszać z majonezem i musztardą. Przyprawić pieprzem.

Bułki przekroić wzdłuż na pół, nie docinając jednak do końca. Posmarować zielonym majonezem (górę i dół). Nałożyć wędlinę z indyka, na wędlinę plastry sera pleśniowego, następnie karmelizowaną cebulę. Zapakować w papier śniadaniowy. Przewiązać dratwą lub bawełnianym sznurkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 347
Ewa gotuje - odc. nr 347

Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...

 

Podobne przepisy

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Lody kokosowe na ananasie

Doskonała nagroda po zjedzonym obiedzie!

Domowy majonez

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Wróć do listy przepisów