/ Przepisy / Kasza gryczana

Opis przygotowania

W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć. Następnie zalać wodą (płynu powinno być 2 „palce” nad kaszą). Posolić i gotować do miękkości na małym ogniu – przez około 20 minut. Mieszać od czasu do czasu, by kasza się nie przypaliła. Podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Makaron z serem i pomidorami

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...

Kasza jaglana z pesto i kurczakiem

Sama kasza może być osobnym daniem;-)

Pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Wróć do listy przepisów