
Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić.
Wsypać mąkę, przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać jajka. Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Na samym końcu dodać dżem i wyrobić na jednolite ciasto.
Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec przez 45-50 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu udekorować roztopioną czekoladą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...
W płatkach migdałów!
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Cukierniczy symbol Krakowa!
Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...