
Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać pokrojony w kostkę ser i połówki pomidorków koktajlowych oraz cebulę, posiekaną w dość drobną kostkę.
Dorzucić oliwki. Skropić oliwą. Dodać kilka listków bazylii, dokładnie wymieszać. Odstawić na parę minut. Przed podaniem udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...
Zamiast klasycznych kanapek...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Naszpikowany warzywami keks w wersji wytrawnej;-)
Młode ziemniaki umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Oprószyć gru ...