Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa szczawiowa

Opis przygotowania

Szczaw podsmażyć na maśle. Przetrzeć przez sito do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym jajkiem przepiórczym. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 188
Ewa gotuje - odc. nr 188

Na polskich targowiskach coraz częściej pojawiają się nowalijki. Ewa postanawia...

 

Podobne przepisy

Rosół z wątróbką

Bulion wołowy z warzywami;-)

Krem z pieczonych pieczarek

A do tego grzanki z mozzarellą i pesto na natce pietruszki;-)

Okroszka

Chłodnik na kwasie chlebowym...

Sopa de ajo

Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)

Wróć do listy przepisów