200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Połączyć z czekoladą i orzechami.
Wmieszać pianę z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Dodać czekoladę pokrojoną w kostkę.
Piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...
Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczką, dodać żółtka ...
Sama słodycz... Świetne na prezent!
Bez glutenu!