Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tagliatelle z sosem serowym

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić chudy boczek pokrojony w niezbyt dużą kostkę. Gdy podsmaży się na złoty kolor, dodać posiekany czosnek. Razem podsmażać jeszcze przez chwilę, mając jednak baczenie, by się nie przypalił, bowiem jeśli zbrązowieje, nada potrawie goryczy. Następnie dorzucić pokrojone sery i podgrzewać na małym ogniu, aby się całkowicie rozpuściły.

Dodać śmietanę, wymieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozcieńczyć mlekiem do właściwej konsystencji.
Makaron ugotować al dente i wrzucić na patelnię z sosem. Przełożyć na talerze. Tuż przed podaniem posypać tartym parmezanem i udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 183
Ewa gotuje - odc. nr 183

Odcinek dla amatorów serów. Ewa przygotuje fondue z trzech rodzajów sera,...

 

Podobne przepisy

Karp na kapuście z żurawiną

Smażony i zapiekany;-)

Kurczak w pomidorach z ananasem

Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...

Kotlety de volaille

W wersji klasycznej, z masłem i koperkiem...

Piersi z kurczaka nadziewane

W piersi kurczaka zrobić dziurę (jak w bułce na hot-doga), nałożyć farsz z pokrojonyc ...

Wróć do listy przepisów