Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rolada kokosowa

Opis przygotowania

Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.
Zrobić krem. Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Dodać wiórki kokosowe i spirytus.
Masę cienko rozwałkować na folii. Na masie rozłożyć krem i zwinąć roladę. Schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 111
Ewa gotuje - odc. nr 111

”Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem, rolada kokosowa” W...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka dwukolorowe

Z kakao i orzechami włoskimi...

Deser bezowo-kokosowy

Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...

Pierniczki

Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód. Zdjąć z ognia, dać przyp ...

Wróć do listy przepisów