/ Przepisy / Makowiec z jabłkami

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Następnie dodać po łyżce maku - sparzonego mlekiem i zmielonego dwa razy. Wymieszać.

Dodać po łyżce kaszy manny, wymieszanej z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Wmieszać posiekane orzechy włoskie i jabłka utarte na tarce jarzynowej, dodać pianę z białek - ubitą z szczyptą soli.

Przełożyć do tortownicy lub małej blaszki. Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Oblać płynną czekoladą, udekorować połówkami orzechów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 154
Ewa gotuje - odc. nr 154

W programie fantastyczna mięsna zapiekanka. Na deser makowiec według przepisu...

 

Podobne przepisy

Rolada z marchewką

Ciasto z zaskakującym farszem...

Cantuccini

Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...

Drożdżówki z serem

Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...

Placek z kisielem brzoskwiniowym

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...

Wróć do listy przepisów