/ Przepisy / Klasyczna waniliowa panna cotta

Opis przygotowania

Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.

Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę. Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 507
Ewa gotuje - odc. nr 507

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...

 

Podobne przepisy

Ciasto z fistaszkami

Placek pełen orzeszków...

Baba wielkanocna

Na Wielkanoc obowiązkowa!

Strucla z borówkami

Po prostu duża jagodzianka;-)

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...

Wróć do listy przepisów