Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite widelcem i wyrobić. Ciastem starannie wyłożyć natłuszczone foremki do babeczek. Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 180 st. C przez 10-15 minut.
Cukier wymieszać z mlekiem w proszku, dodać mi±ższ zeskrobany z wanilii i wodę. Zagotować i mieszać na małym ogniu (żeby się nie przypaliło), aż powstanie gęsta masa - ok. 15 minut. Zdj±ć z ognia, dodać masło i mieszać, aż się roztopi i powstanie jednolity krem.
Babeczki wyj±ć, do każdej nałożyć kajmak, wierzch ozdobić wisienk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...
Masło rozpu¶cić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisn±ć (np. o ...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...
Udekorowany truskawkami!
Kremowy w ¶rodku, przypalony na wierzchu;-)