
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia.
Do miski przełożyć schłodzoną śmietanę, mascarpone, serek i miód. Dorzucić skórkę pomarańczową. Zmiksować. Dodać posiekaną chili (bez pestek) oraz 50 g drobno posiekanej czekolady. Dosypać kakao i jeszcze raz zmiksować.
Dodać przestudzoną, lecz ciągle płynną czekoladę i wszystko razem zmiksować. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Co 2 godziny przemieszać.
Podawać w pucharkach. Udekorować filecikami z pomarańczy i świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...
Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...
Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). ...
Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...