
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia.
Do miski przełożyć schłodzoną śmietanę, mascarpone, serek i miód. Dorzucić skórkę pomarańczową. Zmiksować. Dodać posiekaną chili (bez pestek) oraz 50 g drobno posiekanej czekolady. Dosypać kakao i jeszcze raz zmiksować.
Dodać przestudzoną, lecz ciągle płynną czekoladę i wszystko razem zmiksować. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Co 2 godziny przemieszać.
Podawać w pucharkach. Udekorować filecikami z pomarańczy i świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem ...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...
Lekki deser na wiosenne dni...
Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...