/ Przepisy / Orzeszki z ciecierzycy

Opis przygotowania

Ciecierzycę namoczyć w wodzie (4 godziny). Następnie gotować do miękkości przez około 45 minut. Wysypać na blachę piekarnikową. Oprószyć solą i podzielić na dwie części. Jedną posypać papryką, drugą wasabi. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Dziś lekki krem z zielonego groszku, tortilla z resztek świątecznych wędlin,...

 

Podobne przepisy

Karp po żydowsku

Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Dip czosnkowy

Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...

Wróć do listy przepisów