Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Orzeszki z ciecierzycy

Opis przygotowania

Ciecierzycę namoczyć w wodzie (4 godziny). Następnie gotować do miękkości przez około 45 minut. Wysypać na blachę piekarnikową. Oprószyć solą i podzielić na dwie części. Jedną posypać papryką, drugą wasabi. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Krem z pieczonych warzyw

Z karmelizowanymi gruszkami;-)

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Wróć do listy przepisów