/ Przepisy / Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Opis przygotowania

Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzany ruszt, grillujemy przez minimum godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, kroimy na ćwiartki, podajemy z sosem jogurtowym.

Do jogurtu wycisnąć sok z cytryny, dodać posiekane listki mięty, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 166
Ewa gotuje - odc. nr 166

W tym odcinku: żeberka w coli, kapusta a na deser placek z brzoskwinia...

 

Podobne przepisy

Pierogi z pieczoną gęsiną

Przygotować farsz. Mięso oddzielić od kości. Wraz ze skórą pokroić drobno nożem. Doda ...

Szaszłyki z indyczej piersi

Pierś indyczą pokroić na paseczki. Włożyć do naczynia z marynatą...

Pierogi z owocami

Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Schab wędzony na herbacie

Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...

Wróć do listy przepisów