Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzany ruszt, grillujemy przez minimum godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, kroimy na ćwiartki, podajemy z sosem jogurtowym.
Do jogurtu wycisnąć sok z cytryny, dodać posiekane listki mięty, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: żeberka w coli, kapusta a na deser placek z brzoskwinia...
Wrzątek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić spaghetti i ugotować al dente - czas spraw ...
Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztop ...
Mięso oczyścić z błon i obkroić. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu...
Wstążki z cukinii w klasycznym sosie z pomidorów.