/ Przepisy / Ramen na indyku

Opis przygotowania

Mięso włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć i zagotować. Zdjąć szumowinę, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez godzinę.

Po tym czasie do wywaru dodać marchewkę, pietruszkę, seler oraz opaloną cebulę. Gotować do miękkości, następnie wyłowić warzywa i mięso.

Na patelni lekko rozgrzać olej sezamowy, wrzucić pokrojony w kostkę czosnek, dorzucić posiekaną ostrą paprykę oraz obrany i pokrojony w słupki imbir. Przyprawić ziarnami kolendry.

Gdy czosnek zacznie się szklić dodać pokrojoną w paseczki kapustę pekińską i smażyć przez chwilę. Następnie podlać chochlą wywaru, wymieszać i przelać do garnka.

Zupę doprawić sosem rybnym i sosem sojowym. Marchewki z wywaru pokroić w krążki, mięso oddzielić od kości i poszarpać na mniejsze kawałki.

Do miseczek nałożyć ugotowany makaron, przekrojone na pół jajka, szarpanego indyka i marchewkę. Ostrożnie nalać zupę.

Całość posypać posiekaną dymką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 436
Ewa gotuje - odc. nr 436

Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...

 

Podobne przepisy

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Zalewajka na białej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc.

Wróć do listy przepisów