/ Przepisy / Kompot z rabarbaru i truskawek

Opis przygotowania

Owoce umyć. Truskawki pozbawić szypułek. Rabarbar obrać, odciąć zdrewniałe końcówki. Pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić ksylitolem, przyprawić goździkami. Wlać wodę, przykryć i zagotować.

Wystudzić. Podawać z plasterkiem cytryny. 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 393
Ewa gotuje - odc. nr 393

Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....

 

Podobne przepisy

Pieczarki z rusztu

Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...

Kapusta po góralsku

Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...

Mizeria

Na occie winnym!

Jajka inaczej

Pisanki z... galarety!

Wróć do listy przepisów