Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kompot z rabarbaru i truskawek

Opis przygotowania

Owoce umyć. Truskawki pozbawić szypułek. Rabarbar obrać, odciąć zdrewniałe końcówki. Pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić ksylitolem, przyprawić goździkami. Wlać wodę, przykryć i zagotować.

Wystudzić. Podawać z plasterkiem cytryny. 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 393
Ewa gotuje - odc. nr 393

Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....

 

Podobne przepisy

Sos tatarski po wiedeńsku

Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Liptauer

Słynna pasta kanapkowa!

Carpaccio z buraczków

Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią bura ...

Wróć do listy przepisów