/ Przepisy / Domowy majonez

Opis przygotowania

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo, cieniutkim strumieniem dolać olej, cały czas ubijając - aż sos zrobi się biały i gęsty. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowo-majonezowe

Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.

Owsianka z pyłkiem

Idealna na śniadanie!

Winne ciasto czekoladowe

Aromatyczne, czekoladowe, z bakaliami...

Mazurek serowy

Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...

Wróć do listy przepisów