
Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier waniliowy, jaja, olej, mleko, m±kę i sól. Zostawić na około 3 godziny.
Zrobić kruszonkę. Zimne masło wysiekać z m±k± i cukrem. Zagnie¶ć, po czym zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.
Cało¶ć dokładnie wymieszać. Wylać na blachę natłuszczon± masłem. Ułożyć połówki ¶liwek (skórk± do dołu) i posypać kruszonk±.
Piec w temp. 200 st. C przez około 1 godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem danie kuchni regionalnej - babka ziemniaczana na żeberkach wieprzowych....
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać ziemniaki, ...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. M±kę ...
M±kę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i ¶mietan±, dodać jajka i sól, zar ...