Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Drożdżówka sypana

Opis przygotowania

Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier waniliowy, jaja, olej, mleko, m±kę i sól. Zostawić na około 3 godziny.

Zrobić kruszonkę. Zimne masło wysiekać z m±k± i cukrem. Zagnie¶ć, po czym zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.

Cało¶ć dokładnie wymieszać. Wylać na blachę natłuszczon± masłem. Ułożyć połówki ¶liwek (skórk± do dołu) i posypać kruszonk±.

Piec w temp. 200 st. C przez około 1 godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 140
Ewa gotuje - odc. nr 140

Tym razem danie kuchni regionalnej - babka ziemniaczana na żeberkach wieprzowych....

 

Podobne przepisy

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wod±. Odstawić...

Karpatka

Wodę zagotować z masłem, cukrem i sol±. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać m±kę i e ...

Ciasteczka kokosowe z chia, czekolad± i żurawin±

Bez glutenu i bez laktozy - na mleku ro¶linnym, dla wegan!

Tarta z kremem różanym

Z truskawkami pod glazur±;-)

Wróć do listy przepisów