/ Przepisy / Golonka w piwie

Opis przygotowania

Golonki włożyć do garnka, dorzucić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa, czosnek w łupinkach oraz opaloną cebulę. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą, posolić, przykryć i gotować przez godzinę.

Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wlać piwo wymieszane z miodem, sosem sojowym, olejem oraz octem jabłkowym. Na godzinę wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej co 15 minut polać powstającym sosem.

Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz zasmażaną kapustą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 354
Ewa gotuje - odc. nr 354

Z Krakowa w Tatry czy Beskidy jest już bardzo blisko. I właśnie z powodu...

 

Podobne przepisy

Herbata na zimę

Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...

Domowa mieszanka przypraw

Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika. Używać ta ...

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Dip z mango

1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...

Wróć do listy przepisów