Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Porcjami dolać oliwę i dobrze wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, wlać rum i czekoladę z oliwą. Zmiksować. Następnie wymieszać z pianą ubitą z białek (z dodatkiem soli). Dodać drobno posiekane orzechy laskowe (uprażone i bez skórki). Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Udekorować listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...
Domowy sposób na odporność!
Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...
Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...