/ Przepisy / Polędwiczki z rusztu

Opis przygotowania

Polędwiczkę umyć i osuszyć. Odciąć tłuszcz. Naszpikować obranym czosnkiem (jeśli ząbki są duże, można przekroić je wzdłuż na pół). Natrzeć solą i odstawić na godzinę.

Po tym czasie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać winem, przykryć i wstawić na noc do lodówki.

Mięso wyjąć z chłodziarki godzinę przed grillowaniem. Osuszyć. Natrzeć musztardą. Obtoczyć w panierce z cukru i pieprzu.

Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie.

 

Ogórki pokroić w cienkie plastry. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać. Warzywa wymieszać w misce wraz z olejem i miodem. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 338
Ewa gotuje - odc. nr 338

Koniec lata to również zakończenie sezonu grillowego. W czasie ostatniej...

 

Podobne przepisy

Kurczak w czerwonej paście curry

Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...

Bigos

Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...

Szynka pieczona

Przygotować solankę. Do wody wsypać sól, saletrę i cukier...

Karkówka po flisacku

Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...

Wróć do listy przepisów