
Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać cukier trzcinowy oraz olej kokosowy. Wsypać drobno zmieloną kawę. Posiekać nożem. Następnie zagnieść ciasto. Ulepić kulę, włożyć do woreczka i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej ½ godziny.
Owoce wsypać do miski. Wlać alkohol, wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzchu ułożyć kruszonkę (zetrzeć na tarce lub posiekać nożem).
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (mniej więcej w połowie włączyć funkcję grillowania). Po upieczeniu od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wiele osób uważa, że polska kuchnia jest niezdrowa, przepisy mało wyszukane...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...