/ Przepisy / Owoce z lasu pod kruszonką

Opis przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać cukier trzcinowy oraz olej kokosowy. Wsypać drobno zmieloną kawę. Posiekać nożem. Następnie zagnieść ciasto. Ulepić kulę, włożyć do woreczka i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej ½ godziny.

Owoce wsypać do miski. Wlać alkohol, wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzchu ułożyć kruszonkę (zetrzeć na tarce lub posiekać nożem).

Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (mniej więcej w połowie włączyć funkcję grillowania). Po upieczeniu od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 336
Ewa gotuje - odc. nr 336

Wiele osób uważa, że polska kuchnia jest niezdrowa, przepisy mało wyszukane...

 

Podobne przepisy

Kogel-mogel z owocami

Socjalistyczna odpowiedź na zabaglione...

Sernik z ziemniakami

Ser i kartofle - niezwykłe połączenie;-)

Kompot z suszu

Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i c ...

Ciasto drożdżowe

Jajka rozmieszać z cukrem, dodać drożdże, wlać olej i mleko - nie mieszać! Odstawić n ...

Wróć do listy przepisów