Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pasta serowa z olejem i pestkami dyni

Opis przygotowania

Ser przepu¶cić przez maszynkę do mielenia mięsa. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu). Odstawić do przestudzenia, następnie zmielić (w robocie lub w młynku do kawy). Wymieszać z serem. Wycisn±ć sok z cytryny. Dodać jogurt, przyprawić sol± i białym pieprzem. Wlać olej z pestek dyni i dobrze wymieszać.

Podawać do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 318
Ewa gotuje - odc. nr 318

Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z pro¶b± o przepisy bezglutenowe,...

 

Podobne przepisy

Kanapka surfera

Hot-dog z... ryb±;-)

Sos jogurtowy z czosnkiem i mięt±

Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeci¶nięty przez praskę i ¶wież± miętę. Posolić i ...

Kopytka

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisn±ć przez praskę. Wystudz ...

Pasztet z kurczaka

Z warzywami;-)

Wróć do listy przepisów