/ Przepisy / Ragout z indyka

Opis przygotowania

Mięso pokroić w grubą kostkę, przełożyć do miski, dorzucić igiełki rozmarynu. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Obsmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodać czosnek pokrojony w plasterki.

Papryki wyczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cukinię też pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię. Smażyć przez chwilę, podlać wywarem. Dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Wrzucić śliwki, wlać trochę zalewy. Przyprawić pokrojoną w krążki papryczką chili oraz solą. Udekorować rozmarynem.

Na stół podawać na patelni. Serwować z kiszoną papryką, faszerowaną kiszoną kapustą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 314
Ewa gotuje - odc. nr 314

Jesienią brakuje nam nie tylko promieni słonecznych, lecz także witamin,...

 

Podobne przepisy

Gołąbki w żurku

W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...

Kurczak generała Tso

Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...

Naleśniki ze szpinakiem

Dla wegetarian!

Spaghetti razowe

Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)

Wróć do listy przepisów